З початку 2021 року на водоймах країни вже загинуло 270 людей

  Травневе тепло спонукає громадян якнайшвидше розпочати купальний сезон, навіть при тому, що температура води наразі є небезпечною для плавання. Попри численні заклики рятувальників, громадяни продовжують наражати своє життя на небезпеку. Про наслідки такого ставлення до власної безпеки свідчить красномовна статистика: вже більше двох сотень людських життів забрала вода з початку 2021 року.

З початку 2021 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили майже 20 тисяч вибухонебезпечних предметів

    Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Нині, коли в Україні триває сезон господарських робіт, кількість виявлених ВНП значно зросла. Громадяни продовжують знаходити застарілі боєприпаси на власних подвір'ях та на відкритій місцевості.

Служба порятунку попереджає про збільшення кількості пожеж на відкритих територіях!

В Україні триває сезон господарських робіт, який насамперед супроводжується боротьбою зі сміттям та залишками рослинності шляхом спалювання. Така діяльність, за яку, між іншим, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Корисні посилання