Сучасна історія України пишеться зараз. Не спостерігай, дій! Заповнюй анкету добровольця і долучайся до штурмових бригад, які звільнятимуть місто Донецьк, Луганськ та інші окуповані території разом з Кримом. Гарантуємо бойові зіткнення на передовій. Ти сам обираєш бригаду та напрям наступу і гарантовано потрапляєш до однодумців. Захищай країну та своїх рідних, ставай добровольцем!

ЛЮТЬ

Перетвори свою лють на зброю

ОБ’ЄДНАНА ШТУРМОВА БРИГАДА НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ

Об’єднана штурмова бригада “Лють” – це воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Її бійці – вольові та вмотивовані воїни, готові захищати Україну і нищити ворога на всіх фронтах. Долучайся і перетворюй свою на зброю! Полки спеціального призначення «Сафарі» та «Цунамі», батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» - підрозділи поліції, яких об’єднала «Лють». Це – бійці, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. Буча, Ірпінь, Херсон, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Ямпіль і Бахмут – міста, які загартували бойовий дух кожного нашого воїна. Бригада «Лють» - це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій. У їхньому арсеналі – бронетехніка (БМП, БТР, КОЗАК), артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння. Відсіч та стримування збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника – основні завдання Об’єднаної штурмової бригади “Лють”.

 

БУРЕВІЙ

Бригада утилізації російських військових

1 ПРЕЗИДЕНТСЬКА БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Командир військової частини 3027 полковник Мішакін Микола Миколайович – нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст., відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг».

З 24 лютого 2022 року особовий склад військової частини виконує завдання в складі угрупування сил оборони міста Києва, охороняючи важливі державні об’єкти та об’єкти інфраструктури. Батальйонна-тактична група зайняла батальйонний район оборони на зовнішньому рубежі оборони міста Києва в Чернігівській області. Особовий склад бригади залучався для оборонних дій в містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ Луганської області та по теперішній час виконує завдання в місті Бахмут Донецької області. Буревій розшифровується як бригада утилізації російських військових. І ця буря йде на ворогів, вступай і наступай!

 

КАРА-ДАГ

Піднімемо прапор над Кримом

15 БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Командир, полковник Власенко Дмитро Анатолійович – нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст.

24 лютого 2022 року з моменту повномасштабного вторгнення особовий склад приступив до виконання бойових завдань, вів оборонні дії в населених пунктах Мелітополь, Молочанськ, Токмак, Кам’янське, Мала Токмачка. Своєчасне прибуття підрозділів полку до району виконання бойових завдань 24-27 лютого 2022 року дало змогу зупинити наступ переважаючих сил ворога на напрямках Василівка – Запоріжжя та Токмак – Оріхів. 26.02.2022 особовий склад взводного опорного пункту на південній околиці населеного пункту Молочанськ вступив у бій із переважаючими силами росіян, внаслідок чого було знищено передовий дозор, 2 БТР з екіпажами та піхоту, пошкоджено та виведено з ладу 2 танки противника, сили окупантів були відкинуті на північну околицю міста. При спробі противника здійснити прорив через міст на південно-західній околиці міста Токмак знищено 3 танки противника. Завдяки застосуванню сучасних методів ведення бою особовим складом бригади за підтвердженою інформацією знищено 6 ворожих повітряних суден (4 літаки СУ-25, 2 гелікоптери К-52), 2 БПЛА, 1 ракета, а також броньовану техніку та живу силу противника. Кара за Крим, ось що значить Кара-Даг!

 

АЗОВ

Незламні, нескорені, неспинні!

Т.в.о. командира, майор Богдан Олександрович Кротевич.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Легендарний підрозділ, який під час російського вторгнення в Україну 2022 року став осередком оборони міста Маріуполь і надалі героїчно утримував комбінат "Азовсталь".

«Азов» звільняв Маріуполь у червні 2014 року, брав участь в боях під Іловайськом, обороняв Маріуполь з кінця серпня 2014 року, здійснював наступ на Широкине у лютому 2015 року, виконував завдання в районі проведення АТО (пізніше ООС). Силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію у 2015 році, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

 

СПАРТАН

Об нас ламається ворог

3-ТЯ БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Командир військової частини 3017 полковник Півненко Олександр Сергійович – нагороджений орденами «За мужність» ІІ та ІІІ ст.

Від початку повномасштабної військової aгpecії російської федерації проти України особовий склад військової частини дав гідну відсіч спробам противника прорватися до міста Харкова, брав участь в операції зі звільнення Малої Рогані, Циркунів та Кутузівки у взаємодії з підрозділами Збройних Сил України продовжує мужньо боронити місто Харків, Харківську та частину Луганської областей, утримує позиції в районі Торецька Донецької області. У ході боїв бригадою знищено значну кількість живої сили та військової техніки агресора, зокрема 4 танки противника на об’їзній дорозі під Харковом в перший день оборони та літак СУ-25, пілота якого було затримано. Було також ліквідовано до 2-х рот живої сили росіян, знищено 2 ворожі танки, 8 БМП, 2 установки ЗУ-23-2, 22 одиниці автомобільної техніки та реактивну систему залпового вогню. Об нас ламається ворог Вступай і наступай.

 

РУБІЖ

Повертаємо законні рубежі країни

4 БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Командир військової частини 3018 полковник Ілюхін Артем Ігорович – нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст.

24 лютого 2022 року ротна тактична група бригади першою прийняла бій з російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» (Гостомель), що відіграло важливу роль в обороні столиці. Бійці бригади не дозволили окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. Тоді було знищено п’ять та пошкоджено один російський гелікоптер, а також знищено близько роти особового складу противника. Протягом березня 2022 року ротна тактична група бригади відзначилася у боях в районі населених пунктів Ірпінь, Гута Межигірська та Мощун, завдавши відчутних втрат ворогу. Бійці брали участь в боях за Рубіжне. Воїни бригади стійко захищали Сєвєродонецьк поки його не було зруйновано російською авіацією та артилерією. У ході бойових дій силами батальйонної тактичної групи бригади було завдано значних втрат противнику: знищено понад 300 одиниць броньованої техніки, зокрема 240 мм САУ «Тюльпан», ліквідовано понад 1000 загарбників та поранено близько 1300 окупантів. Приєднуйся, бо ми повертаємо законні рубежі країни!

 

ЧЕРВОНА КАЛИНА

Ворог тліє, де калина червоніє

14-ТА БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Командир військової частини 3028 полковник Охріменко Олександр Вікторович – нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст.

Червона калина – це червоне полум’я наступу. З перших днів повномасштабного вторгнення підрозділи військової частини зайняли визначені позиції з оборони столиці України та не допустили спроби прориву противника до Києва, розбили колону російської армії біля селища Бузова. З червня 2022 року підрозділи полку у складі зведеної батальйонної групи в оперативно-тактичному угрупуванні «Північ» оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» брали участь у бойових діях у населених пунктах Сєверодонецьк, Лисичанськ та Білогорівка Луганської області, Спірне та Верхньокам'янське Донецької області, проявляючи стійкість і рішучість, даючи гідну відсіч загарбникам. Вступай і наступай!

 

СТАЛЕВИЙ КОРДОН

Сталевою стіною стоїмо за наш кордон

15-ИЙ МОБІЛЬНИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАГІН ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

15-й мобільний прикордонний загін створений як підрозділ нового зразка. Його структура, система управління та навчання побудовані з урахуванням викликів, які стоять перед Україною. Основу заклали підрозділи Державної прикордонної служби, що виконували завдання в районі бойових дій на сході нашої держави і які мужньо протистояли російським агресорам. В рядах підрозділу воїни, які першими зустріли ворога на кордоні, боронили Азовсталь, знаходилися на лінії оборони на Лиманському та Бахмутському напрямках, захищали держрубіж з країною-агресором. Для виконання завдань мобільний прикордонний загін на озброєнні має протитанкові та артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки та розрахунки ПЗРК. Його завдання – посилити оборону та захист нашої держави, укріпити кордон України, адже прикордонники перші на держрубежі та є невід’ємною складовою Сил оборони країни. Перші на кордоні, перші в наступі.

Інформація з сайту Ніжинської РДА