Фото без опису

Рятувальники Ніжинського районного управління запрошують юнаків та дівчат, які прагнуть отримати професію пожежного-рятувальника та готові стати на стежину професійних вогнеборців, вступати на денну форму навчання за державним замовленням до закладів вищої освіти Державної служби України з надзвичайних ситуацій - Національний університет цивільного захисту України (м. Харків), Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля та Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Правила прийому до закладів вищої освіти ДСНС України у 2023 році, розміщені на веб-сайтах відповідних навчальних закладів.

На першому (бакалаврському) рівні здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями: пожежна безпека, цивільна безпека, психологія, хімічні технології та інженерія, екологія та комп’ютерні науки.

Під час навчання здобувачі вищої освіти забезпечуються форменим одягом, комфортними умовами проживання в курсантському гуртожитку, триразовим харчуванням, грошовим забезпеченням, безкоштовним медичним обслуговуванням та мають можливість займатися спортом.

Після закінчення закладу вищої освіти цивільного захисту випускникам присвоюється офіцерське звання та гарантовано працевлаштовують.

Фото без описуНіжинське РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області