В Україні триває сезон господарських робіт, який насамперед супроводжується боротьбою зі сміттям та залишками рослинності шляхом спалювання. Така діяльність, за яку, між іншим, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

    Так, з початку 2021 року на території України вже сталося понад 70 лісових пожеж та майже 9 тисяч займань на відкритих ділянках місцевості: трави, сміття, чагарників тощо.

    Зокрема, 11 травня біля с. Хотинівка (Мринської ТГ) Ніжинського райоу сталася пожежа сухої трави та залишків минулорічної рослинності на відкритій території на площі близько 20 га.

   ДСНС нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Фото без описуФото без опису

   Необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю!

 

Ніжинське РУ ГУ ДСНС

України у Чернігівській області