Упродовж минулого тижня з 15 лютого по 22 лютого вогнеборці врятували 2 особи та ліквідували 53 пожежі, 41 з яких виникли у житловому секторі громадян, 5 на об'єктах, 5 на транспорті, 2 сміття. На жаль, дві людини загинуло та дві отримало травми.

Крім того, підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області 59 разів залучалися для надання допомоги населенню та проведення інших невідкладних робіт, зокрема буксирування транспортних засобів, надання допомоги працівникам бригад екстреної медичної допомоги та поліції, демеркуризації приміщення, деблокування водія на місці ДТП.

Не обійшлося без пожеж та інших надзвичайних подій і на території Носівського району де протягом минулого тижня виникло 3 пожежі та зареєстровано 2 випадки по буксирування транспортних засобів зі снігових заметів.

Так, 18 лютого о 18:02 до Служби порятунку "101" у м. Носівка надійшло повідомлення від сусідів про пожежу господарчої будівлі за адресою с. Володькова Дівиця, вул. Вербова. За викликом на місце події прибуло одне відділення 17-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Носівка у складі 4 чоловік та однієї пожежної машини МПК сю Володькова Дівиця. Спільними діями вогнеборців пожежу вдалось локалізувати, а згодом і ліквідувати, не допустивши подальшого поширення вогню на житлові будинки.

Фото без описуЦього ж дня о 20:25 надійшло повідомлення вже про пожежу житлового будинку, розділеного на 19 квартир, за адресою м. Носівка, вул. Заводська. Для ліквідації вогню були задіяно 3 пожежні машини та 10 рятувальників. На щастя загибелі людей вдалось уникнути. Ймовірною причиною пожежі стало пічне опалення. Завдяки оперативним діям пожежників вдалось не допустити поширення вогню, внаслідок чого було врятовано багатоквартирний житловий будинок.

Фото без описуТа не лише пожежі в господарствах загрожують добробуту громадян. Так 20 лютого о 18:30 надійшло повідомлення про пожежу легкового  автомобіля Nissan Primera за адресою м. Носівка, вул. Центральна. В наслідок пожежі було пошкоджене моторне відділення автомобіля, без подальшого розповсюдження вогню.

Фото без опису

У зв'язку з цим, рятувальники звертаються до мешканців та гостей з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Щоб уникнути пожеж та нещасних випадків на них, проявляйте обережність у поводжені з вогнем, слідкуйте за справністю печей і димарів, електромереж та електронагрівальних приладів, не залишайте дітей без належного нагляду, дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та негайно викликати рятувальників або правоохоронців та дотримуйтесь правил дорожнього руху.

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

Начальнк Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області