Фото без опису

   Традиційно з приходом зими кількість займань у побуті стрімко зростає, адже громадяни починають обігрівати свої оселі електроприладами, камінами, печами, при цьому, часто не дотримуються правил пожежної безпеки. 

     Від початку 2021 року в житловому секторі сталося вже понад 360 пожеж! 

    Щоб запобігти трагічним подіям та загибелі людей на пожежах, рятувальники постійно здійснють активну профілактичну роботу в приватному секторі.

   Так, рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед мешканців міста Носівка та селища Держанівка щодо пожежної безпеки у побуті. Рятувальники розповіли, які порушення найчастіше призводять до біди. Наголосили, що наслідком легковажного ставлення до несправностей у системі вентиляції, приладах і системах обігріву, порушень правил експлуатації, користування саморобними обігрівачами є пожежі в оселях і на подвір’ях, травмування й загибель громадян, втрата майна і даху над головою. Також працівники Служби порятунку розяснили людям правила пожежної безпеки, наголошували, що необхідно уважно слідкувати за станом електромереж у приміщенні, не вмикати одночасно побутові електроспоживачі великої потужності, не палити у ліжку, не залишати малолітніх дітей без нагляду. Насамкінець рятувальники вручали тематичні листівки з основними правилами пожежної безпеки у побуті.

  Шановні громадяни! Аби уникнути трагедії, спричиненої пожежею в оселі,  будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, а саме:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;
  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

 

   При виникненні пожежі чи надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області