Упродовж минулого тижня з 28 грудня по 3 січня вогнеборцями ліквідовано 34 пожежі, з яких 1 виникла на об'єкті, 25 в житловому секторі громадян, 2 на транспорті та 6 інших. На жаль, у вогні загинуло чотири особи та дві травмовано.

  Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 2 рази залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів. Знищено у встановленому порядку 2 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, з них 2 мінометні міни калібром 50 та 82 мм.

Фото без опису

   Не обійшлося без пожеж та інших надзвичайних подій і на території Носівського району де протягом минулого тижня виникло 2 пожежі та зареєстровано 1 випадок виявлення вибухонебезпечного предмету.

   Так, 31 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області знищено у встановленому порядку мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечний предмет був виявлений цьогож дня в лісовому масиві  біля с. Мрин. Піротехніки ДСНС під час обстеження прилеглої території інших боєприпасів не виявили.

  01 січня о 05:19 на пункт зв’язку частини надійшло повідомлення про загоряння автомобіля "ВАЗ-2109", в м. Носівка по вул. Шевченка біля будинку 1-б. До місця пригоди було направлено відділення пожежно-рятувальної підрозділу. Прибувши за вказаною адресою надзвичайники побачили що горить автомобіля, вогонь було ліквідовано, однак вогнем було знищено: горюче оздоблення моторного відсіку та салону автомобіля; пошкоджено: кузов автомобівля. Ймовірною причиною пожежі стало – коротке замкнення електропроводки.

Фото без опису  У зв'язку з цим, рятувальники звертаються до мешканців та гостей з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Щоб уникнути пожеж та нещасних випадків на них, проявляйте обережність у поводжені з вогнем, слідкуйте за справністю печей і димарів, електромереж та електронагрівальних приладів, не залишайте дітей без належного нагляду, дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та негайно викликати рятувальників або правоохоронців.

 

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області