Упродовж минулого тижня з 23 по 30 листопада вогнеборцями ліквідовано 32 пожежі, 18 з яких виникли в житловому секторі громадян, 1 на об'єкті, 4 на транспорті та 9 інших. Вогнем пошкоджено 17 будівель різного призначення та 3 одиниці техніки. На жаль, під час пожеж загинуло 3 особи, ще 1 врятовано.

   Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 2 рази залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів, які були виявлені у Борзнянському та Бобровицькому районах Знешкоджено та знищено у встановленому порядку артилерійський снаряд калібром 76 мм та ручну гранату РГД-33 часів Другої світової війни.

    Не обійшлося без пожеж та надзвичайних подій і на території Носівського району де протягом минулого тижня виникло 3 пожежі та 1 випадок по вилученню тіла загиблої з води.

    Так 27 листопада о 01 год. 16 хв. на пункт зв’язку частини надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в м. Носівка по вул. Суворова. Внаслідок пожежі вогнем знищено: покрівлю на всій площі, перекриття на площі орієнтовно 30 м2; пошкоджено: стіни та майно в житловому будинку. Ймовірною причиною пожежі стало – коротке замкнення електромережі.

     27 листопада об 11:15 до Служби порятунку "101" у м. Носівка від працівників Національної поліції надійшло повідомлення про те, що в межах районного центру у річці Носівочка знаходиться тіло людини. На місце події прибули рятувальники 17-го Державного пожежно-рятувального посту м. Носівка, які дістали з води потонулу місцеву жительку, 1959 року народження. Як з`ясувалося, жінка напередодні увечері вийшла з дому і вже не повернулася. Обставини трагічного випадку та причину смерті встановлюють правоохоронні органи.

     У зв`язку з цим, рятувальники застерігають: щоб уникнути пожежі та нещасних випадків й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем та дотримуватись інших правил безпеки життєдіяльності.

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області