Рятувальники завжди попереджають про те, що відсутність елементарного батьківського нагляду може коштувати дитині життя. Саме тому фахівці Служби порятунку вкотре нагадують про наслідки ігнорування дорослими правил безпеки.

  Зокрема, днями на Черкащині вогнеборці надавали допомогу працівникам поліції, рятуючи з висоти дівчину, яка через сварку з батьками вирішила, що хоче стрибнути з вікна 4-го поверху квартири. Правоохоронці 12-річну бунтарку вмовили спуститись на поверх нижче на балкон сусідів, а черговий караул 10-ї державної пожежно-рятувальної частини по висувній драбині спустив дівчину на землю.

  Дивом вдалося уникнути трагедії в одній з квартир на Житомирщині, де проживало немовля. Зі слів господарів, у помешканні вже давно необхідно було полагодити розетки, а навантаження на електромережу не зменшувалось. Так, 12 листопада, через коротке замкнення у квартирі спалахнула пожежа. На щастя, у цей момент дома нікого не було, тож цього разу обійшлося без жертв. Постраждали лише домашні речі, зокрема, дитячий візочок.

  Тож, для того, щоб нагадати дорослим про наслідки неналежного догляду за дозвіллям власних дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до батьків із проханням подбати про безпеку юних українців. Зокрема:

  • Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях і розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь;
  • Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути;
  • Перевірте справність електромережі та не дозволяйте малолітнім дітям самостійно користуватися побутовими приладами;
  • Не дозволяйте дітям самостійно відвідувати ставки, лісові зони, будівельні майданчики;
  • Поясніть, що не можна перебувати на вулиці у період оголошення штормового попередження у вигляді поривів вітру, стояти поблизу дерев, рекламних щитів та біля малих архітектурних форм;
  • Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо;
  • Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

 

 

Носівський РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області