Фото без опису

 

 В період з 18 по 25 травня вогнеборцями ліквідовано 22 пожежі, з яких 18 виникли в житловому секторі громадян, 1 на транспорті, 1 в природних екологічних системах та 2 інших. На жаль, у с. Дубовий Гай Прилуцького району під час пожежі житлового будинку загинув 44-річний господар. Причиною трагедії послужила необережність загиблого чоловіка під час паління.

 Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 7 разів залучалися до виконання завдань за призначенням. Вибухонебезпечні предмети було виявлено у Сновському (двічі), Сосницькому, Борзнянському, Козелецькому, Новгород-Сіверському та Прилуцькому районах. Знищено у встановленому порядку 37 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, з них 13 артилерійських снарядів калібром 45 мм, 4 артснаряди калібром 37 мм, 3 артилерійські снаряди калібром  85 мм, 3 артснаряди калібром 76 мм, 2 артилерійські снаряди калібром 152 мм, 4 мінометні міни калібром 82 мм, 2 мінометні міни калібром 50 мм, 1 мінометну міну калібром 107 мм, 1 протитанкову гранату, 2 авіаційні бомби - ФАБ-50 та 2 авіабомби АО-10.

 Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 6 разів залучалися для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.  

 Не обійшлося і без пожеж і на територій Носівського району де на протязі минулого тижня виникло 2 пожежі, а саме:

 18 травня виникла пожежа в житловому будинку в с. Володькова Дівиця, внаслідок якої було пошкоджено частково майно, причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі

 24 травня виникла пожежа господарчої будівлі в м. Носівка, внаслідок якої було знищено 80 м²  покрівлі та пошкоджено майно в будівлі, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

 Рятувальники звертаються до населення з наполегливим проханням: дотримуйтесь правил пожежної безпеки, слідкуйте за справністю електричних приладів та електромереж, дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів. Не чіпайте їх руками, вони небезпечні. Про знахідку негайно повідомте рятувальників за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102".

Носівський РС Управління ДСНС

України у Чернігівській області