Вода продовжує забирати життя українців. Лише минулої доби з водойм було піднято на поверхню сімох потонулих. Водночас з початку травня кількість загиблих становить вже 47 людей.

 Причини такої трагічної статистики незмінні: купання в не пристосованих для цього місцях, нехтування правилами безпеки під час відпочинку біля води, ігнорування штормових попереджень, зокрема, поривів вітру, а також неналежний догляд за дітьми.

 Так, 17 травня на Волині, правоохоронці повідомили рятувальників про те, що в смт Іваничі, на приватному ставку - копанці, під час відпочинку впав у воду та потонув хлопчик 2013 року народження. Дитину підняли з води місцеві мешканці. Реанімаційні заходи, здійснювані КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на місці події результатів, на жаль, не дали - дитина загинула.

 На Житомирщині, ввечері цієї ж доби, до рятувальників надійшла інформація про те, що на р. Пустоха в с. Нехворощ Андрушівського району під час відпочинку перекинулися на дерев’яному човні та потонули чоловік 1978 року народження та жінка 1983 року народження. Місцевими мешканцями тіло потонулої було вилучено з води та передано працівникам поліції, а на пошуки чоловіка вирушило аварійно-рятувальне відділення 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Андрушівка у складі 5 осіб та 2 од. техніки. Близько опівночі було знайдено та вилучено з води і другого потонулого.

 Загалом, упродовж 16 травня випадки вилучення потопельників були зафіксовані також у Сумській, Тернопільській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

 Тож, зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, рятувальники застерігають: на час карантинних обмежень варто утриматися від купання, прогулянок, а також риболовлі на плавзасобах! Уважно слідкуйте за штормовими попередженнями та не дозволяйте дітям відвідувати річки, озера та навіть найменші ставки.

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області