Фото без опису   

 

 

         У зв’язку з настанням весни та початком весняно-польових робіт збільшується кількість великовагового транспорту. Для збереження автомобільних доріг звертаємо Вашу увагу на дотримання порядку і правил, установлених Законом України «Про дорожній рух» та інших нормативно – правових актів.

 

 

 

 

 

Закон України «Про дорожній рух»

   Стаття 29. Допуск транспортних засобів до участі у дорожньому русі

   До участі у дорожньому русі допускаються транспортні засоби, конструкція і технічний стан яких відповідають вимогам діючих в Україні правил, нормативів і стандартів, що мають сертифікат на відповідність цим вимогам, укомплектовані у встановленому порядку, а у разі, якщо транспортний засіб згідно з цим Законом підлягає обов'язковому технічному контролю, пройшов такий контроль.

{Частина перша статті 29 із змінами, внесеними згідно із Законами № 586-VI від 24.09.2008№ 3565-VI від 05.07.2011}

   З метою збереження автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, допускається за наявності дозволу на участь у дорожньому русі таких транспортних засобів. Порядок видачі дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, та розмір плати за його отримання встановлюються Кабінетом Міністрів України.

{Частина друга статті 29 із змінами, внесеними згідно із Законами № 586-VI від 24.09.2008№ 5502-VI від 20.11.2012; в редакції Закону № 1193-VII від 09.04.2014}

   Місце переїзду автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів транспортними засобами на гусеничному ходу для виконання сільськогосподарських робіт встановлюється власником дороги, вулиці та залізничного переїзду.

{Частина третя статті 29 із змінами, внесеними згідно із Законом № 901-VIII від 23.12.2015}

  Пересування транспортних засобів на гусеничному ходу дозволяється тільки на місцевих шляхах без твердого покриття при мінусовій температурі атмосферного повітря.

   Не допускається участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма.

Виконавчий комітет

Мринської сільської ради