25 листопада о 08:07 до Служби  порятунку "101" у Чернігівському районі надійшло повідомлення, про те що у ставку в смт Седнів під час риболовлі потрапили під тонкий лід водойми батько та син, 1964 та 1993 років народження відповідно.

   На час прибуття пожежно-рятувального підрозділу 26-річний чоловік встиг самотужки вибратись з крижаної води. Нажаль, його батько не врятувався. Рятувальники, за допомогою човна та мотузки дістали потопельника та доставити його на берег.

  У зв’язку з цим, працівники Носівського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели масово-розяснювальну роботу біля р. Носівочка що в м. Носівка та нагадали правила поведінки на льоду.

   Також закликаємо громадян бути обережними та не виходити на тонку кригу водойм, адже в умовах нестійких морозів лід дуже слабкий, надзвичайно небезпечний і є реальна загроза провалитися у воду! Рибалкам радимо поки-що утриматись від підлідної риболовлі та дочекатись настання безперервних тривалих морозів. Також, не забувайте слідкувати за розвагами дітей, які без дозволу можуть вигадати небезпечні ігри на тонкому льоду.

   З цим нагадуємо, що безпечним для ваги однієї людини є лід, який має зеленуватий відтінок та товщину не менше 7 см, а для кількох людей - не менше 10-12 см.  Міць льоду потрібно перевіряти палицею. Якщо від удару нею з'явиться вода, то необхідно негайно поверну­тись назад. Ні в якому разі не перевіряйте лід ногою.

   Будьте уважними та дотримуйтеся правил безпеки на водоймах. Пам’ятайте, що необдумана та необережна поведінка загрожує Вашому життю!

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області