Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року на сьогоднішній день виборчий процес вже розпочався. Носівський район відноситься до одномандатного виборчого округу №209, центр якого знаходиться за адресою м.Ніжин, вул.Батюка,16.   
     Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Носівської районної державної адміністрації постійно працює над забезпеченням актуальності та достовірності відомостей про виборців.

   З метою покращення якості списків виборців, які будуть використовуватись в день проведення позачергових виборів народних депутатів України, просимо громадян, які мали проблеми голосування пов’язані з неправильностями у списках виборців під час попередніх виборчих кампаній, звернутися до відповідних органів ведення Державного реєстру виборців (адреси та контактні телефони розміщені на сайті Центральної виборчої комісії  у розділі  «Державний  реєстр виборців»).

  Також перевірити свою наявність в Державному реєстрі виборців можна за допомогою он-лайн сервісу «Особистий кабінет виборця».

  Звертаємо увагу, що відповідно до частини третьої статті 7 Закону України «Про Державний реєстр виборців» за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на загальнодержавних виборах, орган ведення Реєстру може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

  Для виборців, які проживають або тимчасово перебувають за межами України, Службою розпорядника Державного реєстру виборців підготовлено загальну роз’яснювальну інформацію з найбільш актуальних питань, що стосується включення їх до списку виборців під час проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Зазначена інформація розміщена у відповідному розділі сайту.

Одночасно звертаємо Вашу увагу:

-         на дотримання правил реєстрації  у он-лайн сервісі «Особистий кабінет виборця», зокрема на те, що поля Прізвище, Ім’я, По батькові заповнюються виключно українською мовою згідно з їх написанням у паспорті;

  • мотивоване звернення виборця, який має право голосу на відповідних виборах про зміну  місця голосування без зміни його виборчої адреси подається до органу ведення Реєстру за місцем знаходження зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою з 24 травня та не пізніше 14 липня 2019 року.

  Уточнити свої персональні дані виборці Носівського району можуть  щодня  з 800  до 1700 години у відділі ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації за адресою м.Носівка, вул.Центральна, 13, приміщення районного Центру соціальних служб, сім’ї, дітей та молоді, кабінет відділу ведення Державного реєстру виборців.                       

Перелік необхідних документів:

  • паспорт особи або тимчасове посвідчення громадянина України, якщо особа недавно набула громадянства України;
  • доручення ( виборець, нездатний пересуватися самостійно, може письмово уповноважити на звернення іншу особу );
  • свідоцтво про смерть ( для виключення виборця, який помер).

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном  відділу:

(04642) — 2-12-16.

Начальник відділу ведення Державного

Реєстру виборців апарату райдержадміністрації

Мельник Тетяна Анатоліївна