Фото без опису    30 років тому 15 лютого 1989 року закінчилось війна в Афганістані 1979-1989 р.р. але в пам’яті людський їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів.

    До Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 30-ій річниці виводу військ з Афганістану Мринською сільською радою були вручені подяки та квіти воїнам – афганцям громади. По всіх загальноосвітніх закладах громади проведені виховні години, вечорі.

Фото без опису

    Напередодні дня вшанування та пам’яті воїнів-афганців у Мринській сільській раді відбувся вечір «Неначе рана біля серця, той вічний біль - Афганістан» проведений учнями Мринської ЗОШ І-ІІІ ступенів на який були запрошені односельчани, які були у пеклі війни – Коняченко М.І., Броновицький О.О., Кропта В.М., Мироненко Ю.В., Овдієнко О.В., Броварець М.І..

    На вечорі прозвучали поезії, пісні, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, які пройшли крізь юні серця учасників, які пройнялися цим заходом. Адже ми і насамперед молоде покоління повинні пам’ятати тих, хто пережив війну і тих, не дожив, не доспівав, недокохав. Адже життя чотирьох юнаків з нашого району обірвалось на землі Афганістану. Хвилиною мовчання вшанували Давиденка Миколу, Кулініча Анатолія, Міщенка Віктора, Пузіна Віталія, а також наших односельчан – афганців, які не дожили до цього дня: Сіренко О.М., Мироновського В.В., Байду А.М., Бондаренка В.М.

Фото без описуФото без описуФото без опису

    Кажуть, війна не закінчена, допоки додому не повернувся останній солдат – живий чи мертвий. Так і війна в Афганістані попри 30 років після виведення військ колишнього Радянського Союзу ще триває. І триває насамперед в пам’яті покоління обпаленого її вогнем. А ми маємо поважати його, адже їм випали нелегкі випробування на чужій землі.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

Мринської сільської ради