Під гаслом «Юстиція відкрита для людей» 13 вересня 2018 року в Мринській сільській раді та Мринській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшла робоча зустріч з представниками органів правової допомоги.

Фото без опису

   Метою заходу стало - сформувати нову правову свідомість шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту, поширення знань та освітня місія, яка сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

  На зустріч завітали в.о. начальника Носівського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції Улько Наталії Федорівни, головний державний виконавець Носівського  районного відділу державної виконавчої служби Чуб Олександр Олегович, заступник нчальника відділу Носівського бюро правової допомоги Мещерська Іванна Юріївна, приватний нотаріус Носівського нотаріального округу Чуєнко Лариса Анатоліївна. Вони поспілкувалися з в.о. сілького голови Мринської сільської ради Сіренко Ніною Миколаївною, начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Діденком Олександром Миколайовичем, директором Мринської ЗОШ І-ІІІ ст. Леусом Григорієм Петровичем, вчителями та працівниками сільської ради, які безпосередньо залучені до надання послуг жителям громади.

Фото без опису  В ході спілкування було більш детально розкрито зміст та обсяг надання послуг, які надаються  даними відділами для громадян, ознайомлено з нововведеннями та змінами в послугах. Так Улько Наталія Федорівна  більш детально розповіла про можливість оформлення свідоцтва про народження в пологовому будинку та з електронною реєстрації громадян на прийом та порядком надання інформаційних послуг за допомогою веб-сайту. Ознайомила з іншими.

Фото без опису  Чуб Олександр Олегович нагадав про коло послуг, які надаються відділом виконавчої служби. Вкотре акцентував увагу на питанню стягнення аліментів, до якого внесено ряд змін, доповнень та  нововведень. Надав адреси веб-сайтів та номер гарячої лінії для звернень громадян та залишив в сільській раді друкований роздатковий матеріал для ознайомлення громадян.

Фото без опису  Мещерська Іванна Юріївна розповіла про надання безоплатної правової допомоги. Що все більшає звернень громадян і кожне з них детально розглядається та приймається в роботу.

  Чуєнко Лариса Анатоліївна зупинилася на питанню прийняття спадщини після смерті власника. Нагадала, що більш раціонально, в правовому та фінансовому відношенні, це буде протягом перших 6 місяців. Нагадала про необхідний для цього пакет документів та порядок відкриття спадкової справи.

Фото без опису

 Пердставники відділів також повідомили про те, що протягом робочого часу постійно проводяться консультації громадян з відповідних питань за адресою: Чернігівська область, Носівський район, місто Носівка, вул. Центральна, 20, ІІІ поверх адмінприміщення.

  В подальшому планується розробити та погодити графік виїзних прийомів громадян по селах Мринської сільської ради.

Виконком Мринської сільської ради