Незважаючи на застереження рятувальників громадяни нехтують правилами пожежної безпеки, спалюючи листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж.

     Лише за минулий тиждень в Носівському районі зафіксовано 5 пожеж на загальній площі понад 10 га.

    Так, 03 вересня до Служби порятунку "101" у Носівському районі надійшло повідомлення про пожежу сухої трави та залишків рослинності в с. Козари та в м. Носівка на площі близько 5 га.

  Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувального підрозділу не допущено розповсюдження вогню на значні території,  житлові та господарчі будівлі.

       Крім того, звертаємося до населення Носівщини та нагадуємо про заборону випалювання залишків сухої трави. Нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

    У зв’язку з цим, Носівський районний сектор Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

А. Шелестюк,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області