14 червня діти разом із супроводжуючими Брухандою Свіланою Володимирівною та Олексієнко Марією Володимирівною відвідали чудові місця славетного м. Ніжин. Зокрема Ніжинський краєзнавчий музей імені    І. Спаського, а саме його відділ природи. Там діти побачили дуже багато експонатів і слухали цікаві факти про тварин та птахів нашого краю. Також побачили  декількох представників фауни в живому куточку музею. А ще кожен із дітей міг потримати в руках рештки бивнів вимерлих мамонтів.

Фото без опису

  Потім учасники екскурсії відвідали спеціальний авіаційний загін ОРСЦ ДСНС України в м. Ніжин. Тут були представлені декілька видів літаків,вертольотів та єврокоптерів. Діти мали змогу відчути себе пілотами, штурманами, радистами.

Фото без опису

  Останньою зупинкою екскурсії була виїздна площадка історичного відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського. Діти під час розповіді екскурсовода поринули думками в 10-12 ст . Їх навчали як правильно робити археологічні розкопки. Потім діти мали змогу відчути себе рицарями на турнірах з мечами та шпагами. Також кожен з учасників  екскурсії мав змогу постріляти з професіонального лука. Тут же можна було виліпити глечика із глини й випекти його в спеціальній печі.

Фото без опису

Фото без опису

  Всім учасникам сподобалась екскурсія. Додому привезли масу емоцій .   Адже знайомий Ніжин показав себе з іншої сторони.

Більше фото в галереї.

                                                                                           Бруханда Світлана Володимирівна, вчитель Мринської ЗОШ І-ІІІ ст.