З метою 32-х роковин Чорнобильської  трагедії  в Мринській сільській раді було проведено низку заходів.

     Працівниками відділу соціального захисту населення, у справах сім’ї та дітей проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання ліквідаторів аварії на ЧАЕС та їх сімей, з метою визначення найбільш гострих потреб та сприяння у їх задоволенні.

     В закладах загальної середньої освіти проведено пізнавально-просвітницькі заходи. Майже в кожному класі проведені виховні години, бесіди, години спілкування на тему Чорнобильської трагедії. Бібліотекарі закладів освіти підготували тематичні виставки книг «Герої Чорнобиля».

     В Плосківському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. проведено лінійку пам’яті «Чорний біль скорботи» та загальношкільну акцію «Гори свіча» (в пам’ять про  героїв-чорнобильців).

Вчителі Лихачівської ЗОШ І-ІІІ ст. організували виставку дитячих малюнків, присвячених річниці Чорнобильської катастрофи.

Фото без опису

Фото без описуВ Мринській ЗОШ І-ІІІ ст. підготовлено та презентовано стіннівки «Наш біль – Чорнобиль».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуДля учнів старших класів Мринської ЗОШ  та Плосківського НВК організовано перегляд документального  фільму «Битва за Чорнобиль».

Для учнів Селищенської ЗОШ І-ІІ ст. організовано вечір-реквієм «О, земле наша, рідная, святая…».

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Працівниками Мринської публічної бібліотеки проведена інформаційна  година  Чорнобиль в долі мринчан «13 днів у пеклі»

«13 днів у пеклі»

Фото без опису

ВІКТОР  ЙОСИПОВИЧ КОЦЬОК

найстарший із мринчан-учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи світового масштабу - аварії на Чорнобильській АЕС розповідає: «Мене мобілізували в червні. Працював я в бригаді будівельників. Ми замуровували всі вікна на станції,  на всіх 4 блоках. Поряд зі мною був Владислав Блуд, який працював на бронемашині – розвозив робітників по території. Нам видали солдатську форму, яку кожного вечора перевіряли на радіоактивність. Забруднений одяг – викидали. Давали респіратори. Після кожної зміни – обов’язковий душ. Жили за 30 км. в палатках, годували нас звичайною їжею. Мінеральну воду давали досхочу. Відпрацював там  два тижні. Ми працювали під радіаційним ковпаком - і бачили все: і вогонь на 4 блоці, і вертольоти, які скидали мішки зі свинцем ,і тисячі людей, які старанно виправляли помилки інших…»?

(спогад учасника ліквідації Чорнобильської аварії В.Й Коцька), «36 – наче б то звичайна цифра…» ( спогад про В.М.Байду) . Організована книжкова викладка «Скривджена, нерукотворна, Земле ти чорна».

Фото без описуПроведено огляд літератури (с. Мрин).

Фото без опису

Фото без описуФото без опису       В Роздольненській бібліотеці – філії організована викладка літератури «Мужність і біль Чорнобиля»; проведена інформаційна година «Чорнобиль в пам’яті народній».

       В Лихачівській бібліотеці-філії організована година скорботи «Чорнобиль в долі України» (для дітей 8-9 кл). Проведена виставка однієї книги «Чорнобиль. Дні випробувань.»

       В Хотинівській бібліотеці-філії зроблена книжкова виставка «Чорнобильське лихо в пам’яті народній». Проведена година спілкування «Гірчить Чорнобиль крізь роки» (для дітей 2-3 кл.) та година пам’яті «І засурмив четвертий янгол…» (для дорослих).

       В Плосківській бібліотеці-філії організована викладка книжок та бесіда «Чорнобиль палав і нас необачних карав» (для дорослих) та «Мужність і біль Чорнобиля» (для дітей 2-3 кл.).

Виконком Мринської сільської ради