З метою поліпшення санітарного стану територій населених пунктів Мринської сільської ради та для проведення заходів по благоустрою розпорядженням в.о. сільського голови від 10 квітня 2018 року № 100/04-04 13 квітня 2018 року було оголошено Днем благоустрою населених пунктів Мринської сільської ради.

         В продовж цього та наступних днів силами працівників сільської ради, трудовими колективами організацій, установ, приватними підприємцями, волонтерами та жителями сіл громади проведено заходи по прибиранню територій, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, здійснено обрізку дерев тощо.

         Для підтримання належного санітарного стану паркових територій сіл та для благоустрою кладовищ до проведення поминальних днів до прибирання залучалися жителі сіл, які перебувають на обліку в Носівському районному центрі зайнятості. Загалом протягом травня місяця поточного року до оплачуваних громадських робіт залучено 16 осіб по селах громади.

         Залучення безробітних до громадських робіт, як показує практика, в більшості дає помітні позитивні результати. В більшості! Але не завжди…

         Для підбиття підсумків проведених робіт у понеділок 23 квітня поточного року, за спільною домовленістю керівництва громади проведено об’їзд територій сіл.

         В даному об’їзді взяли участь в.о. сільського голови Ніна Миколаївна Сіренко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Іван Іванович Пугач, заступник сільського голови з правоохоронної діяльності Валерій Іванович Стратілат та старости сіл: Лариса Олександрівна Спашиба, Людмила Григорівна Борисова, Валерій Олександрович Білодід та Олександр Валерійович Семенець.

         Вище зазначені учасники об’їзду завітали до кожного населеного пункту. Метою даного візиту було не лише перевірка проведених заходів по благоустрою території, але й в першу чергу намічення перспективних планів для подальшої роботи та визначення об’єктів і споруд, які гостро потребують різного виду ремонтних робіт.

         Старости сіл мали змогу порівняти рівень благоустрою на території свого старостинського округу з іншими. Ніна Миколаївна разом з заступниками проаналізували рівень виконання доручень старостами.

         Загалом враження після проведеного об’їзду у всіх залишилися позитивними. Особливо керівництву хотілося б виділити Лихачівський старостат під керівництвом Олександра Валерійовича Семенця. Він, дійсно, з господарським підходом і особливою відповідальністю провів всі необхідні заходи і залучив до цього всіх жителів села.

Фото без описуФото без опису    Фото без опису    

        Не менш порадували результати Дня благоустрою в Хотинівському та Селищенському старостинських округах. Вже досвідчені старости сіл Людмила Григорівна Борисова та Валерій Олександрович Білодід на високому рівні підтримують охайність і чистоту підзвітних їм територій. В  селі Селище особливу увагу привернув охайно облаштований, яскравий дитячий майданчик, придбаний за сприяння народного депутата Олександра Кодоли. Він як символ майбутнього красується в самому його центрі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису         Учасники об’їзду мали найбільше порад та пропозицій щодо організації благоустрою та прибирання паркових територій і територій поблизу нежилих будинків Плосківського старостинського округу (староста Лариса Олександрівна Спашиба).

Фото без описуФото без описуФото без опису         Рівень проведених робіт по благоустрою адміністративного центру громади – села Мрин оцінювали старости. Їх думка, що, по можливості, все облаштовано на гідному рівні.

         Виконавчий комітет Мринської сільської ради висловлює щиру подяку старостам сіл, керівникам організацій, підприємств, установ, які знаходяться на території громади, приватним підприємцям і загалом кожному жителю громади, котрий приклав зусилля до прибирання територій і проведення заходів по благоустрою.

        Велике всім СПАСИБІ!

        Маємо велику надію, що такий, а то й кращий охайний вигляд буде підтримуватися постійно. Адже не дарма в народі існує вислів «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять»!!!

Виконком Мринської сільської ради