Носівський районний сектор Управління ДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що вступ до ВНЗ ДСНС України здійснюється за конкурсом на підставі результатів зовнішнього незалежного оцінювання знань кандидатів на навчання та вступних випробувань з фізичної підготовки.

        Майбутні рятівники за станом здоров’я повинні бути придатними до військової служби, мати гарну фізичну підготовку та належні знання з профільних предметів: українська мова та література, математика, фізика та інші.

        При успішному проходженні конкурсу кандидати зараховуються до навчального закладу як курсанти на денну форму навчання за рахунок державного бюджету з терміном навчання 4 роки за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр». Курсанти забезпечуються форменим одягом встановленого зразка, безкоштовним житлом та харчуванням. Випускникам ВНЗ ДСНС України присвоюються спеціальні звання лейтенант служби цивільного захисту з постановкою на спеціальний облік та забезпечується 100-відсоткове працевлаштування.

       Навчальні заклади ДСНС України: ЧЕРКАСЬКИЙ ІНСТИТУТ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ІМЕНІ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЯ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ; НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ (М. ХАРКІВ); ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ (М. ЛЬВІВ); ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ ЛЬВІВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ (М. ВІННИЦЯ) (після 9-го класу).

За детальнішою інформацією звертайтесь до Носівського РС У ДСНС України у Чернігівській області за тел.: 2-14-60, (096) 473-05-41.