Фото без опису     З настанням теплої та сухої погоди  люди, ігноруючи вимоги правил пожежної безпеки, почали масово спалювати на присадибних ділянках, луках суху траву та сміття. Як результат, в області та районі різко зросла кількість пожеж у екосистемах.

          Небезпека таких пожеж полягає в тому, що поривами вітру вогонь швидко розповсюджується на значні відстані і охоплює житлові будинки, господарчі споруди та хвилю вогню та зменшити негативні наслідки від пожеж.

         

        У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг.

         Крім того, звертаємося до населення Носівщини та нагадуємо про заборону випалювання залишків сухої трави. Нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

         Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Фото без опису

 

Носівський районний сектор Управління

ДСНС України у Чернігівській області