Для вирішення найважливіших питань життя села Плоске, підведення підсумків 2017 року та для окреслення планів на 2018 рік 22 березня 2018 року в 11.00 год. в приміщенні Плосківського сільського будинку культури відбувся сход жителів с. Плоске Мринської сільської ради. Із 730 чол. зареєстрованих в населеному пункті, які користуються виборчим правом, участь взяло 60 чол.

Фото без опису

        На загальних зборах були присутні: голова Носівської РДА Вершняк Вікторія Миколаївна, голова Носівської районної ради Красносільський Анатолій Григорович, в.о. сільського голови Сіренко Ніна Миколаївна, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Пугач Іван Іванович, заступник сільського голови з правоохоронної діяльності Стратілат Валерій Іванович, директор ТОВ Носівка-Агро Шевченко Микола Іванович, землевпорядник ТОВ Носівка-Агро Паламарчук Ніна Іванівна, завідуючий Мринською сільською лікарською амбулаторією загальної практики сімейної медицини, депутат сільської ради Варшавський Савелій Якович, помічник народного депутата Олександра Кодоли Стратілат Тамара Михайлівна.

        Розпочалися загальні збори громадян звітом старости с. Плоске Спашиби Лариси Олександрівни про організацію роботи по виконанню Програми соціально-економічного розвитку села Плоске за 2017 рік. Потім виступили Сіренко Ніна Миколаївна та Пугач Іван Іванович, які прозвітували за пророблену в 2017 році роботу по поліпшенню соціально-економічного становища  та благоустрою села Плоске та більш детально зупинилися на планах в цьому напрямку на 2018 рік, окресливши перспективні завдання та назвавши об’єкти, на які в першу чергу буде направлено роботу. Найбільш важливим питання для громади залишаються питання ремонту дорожнього покриття та освітлення вулиць . 

Фото без опису

Фото без опису

       Кундюба Олена Петрівна повідомила, що за рік роботи бачить позитивні зміни і тенденцію до подальшого розвитку. Також розповіла про діяльність райдержадміністрації в умовах проведення децентралізації та проведення реформ. Пообіцяла підтримку, особливо в частині збереження ФАПів, та поштових відділеннях на селах. Красносільський Анатолій Григорович пообіцяв всебічну підтримку і методичну допомогу з боку районної ради.

Фото без опису

       Помічник народного депутата Стратілат Тамара Михайлівна передала всім жителям села вітання від Олександра Кодоли і вибачення, що не зміг особисто бути присутнім через велику зайнятість. Тамара Михайлівна розповіла про кількість коштів депутатської субвенції, спрямованих на виборчий округ, в тому числі на село Плоске.

Фото без опису

       Директор ТОВ Носівка-Агро Шевченко Микола Іванович та землевпорядник ТОВ Носівка-Агро Паламарчук Ніна Іванівна розповіла про діяльність організації на території села Плоске та пообіцяла, що в 2018 році керівництво у тісній співпраці з місцевим самоврядуванням, долучиться до вирішення найбільш важливих питань. Та пообіцяли переглянути питання розміру орендної плати.

Фото без опису

       Варшавський Савелій Якович більш детально зупинився на проблемах охорони здоров’я, нововведеннях та перспективах розвитку медицини на селі в 2018 році.

Фото без опису

       Загалом всі звіти прийняті громадою. Ухвалено роботу вважати задовільно.

       Виходячи зі звітів доповідачів та питань, які були порушені на загальних зборах громадян села Плоске ухвалено:

  1. Встановити на 2018 рік самооподаткування з по господарського двору в розмірі 50 грн.
  2. Тримати на постійному контролі виконавчого комітету сільської ради питання роботи ФАПу, відділення поштового зв’язку та сільського будинку культури.
  3. Продовжувати здійснювати всі можливі заходи по соціальному захисту найбільш незахищених категорій громадян (учасники АТО, інваліди та ветерани ВВВ та інші).
  4. Сприяти проведенню заходів по благоустрою (озеленення, попередження самовільного випилювання дерев в громадських місцях).
  5. Вживати заходів, спрямованих на посилення боротьби з факторами, які породжують злочинність.
  6. Сприяти організації планових прийомів громадян села Плоске дільничим інспектором Носівського відділення поліції не рідше одного разу на місяць.
  7. Проводити рейди по виявленню громадян, які займаються самогоноварінням і продажем алкогольних напоїв.
  8. Проводити регулярну профілактичну роботу з питань порушення правопорядку та  дотримання правил пожежної безпеки.

Активізувати роботу органів самоорганізації, зокрема вуличних комітетів.

Виконком Мринської сільської ради