Для вирішення найважливіших питань життя села Мрин, підведення підсумків 2017 року та для окреслення планів на 2018 рік 15 березня 2018 року в 11.00 год. в приміщенні Мринського сільського будинку культури відбувся сход жителів с. Мрин Мринської сільської ради. Із 1559 чол. зареєстрованих в населеному пункті, які користуються виборчим правом, участь взяло 130 чол.

           На загальних зборах були присутні: голова Носівської РДА Вершняк Вікторія Миколаївна, заступник голови районної ради Медвідь Анатолій Миколайович, в.о. сільського голови Сіренко Ніна Миколаївна, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Пугач Іван Іванович, директор відділення ПП «Агропрогрес» Володимир Іванович Мариняко, заступник директора по соціальних питаннях ПП «Агропрогрес» Сеник Тетяна Миколаївна, завідуючий Мринською сільською лікарською амбулаторією загальної практики сімейної медицини, депутат сільської ради Варшавський Савелій Якович, представник Носівського відділення поліції – дільничий інспектор Віриченко Ярослав Миколайович.

            Розпочалися загальні збори громадян звітом в.о. сільського голови Сіренко Ніни Миколаївни про організацію роботи по виконанню Програми соціально-економічного розвитку території за 2017 рік. Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Пугач Іван Іванович більш детально зупинився на об’єкта, які в 2017 році були відремонтовані або ремонт яких розпочато. Окреслив перспективні завдання на 2018 рік, назвав об’єкти, на які в першу чергу буде направлено роботу. Найбільш важливим питання для громади залишаються питання передачі на баланс сільської ради житлового селища, що знаходяться у власності Мринського управління підземного зберігання газу; переведення об’єктів комунальної сфери на твердопаливні котли; ремонт дорожнього покриття та освітлення вулиць . 

           Заступник сільського голови з фінансово-економічних питань Ганзюк Ніна Миколаївна розповіла про виконання місцевого бюджету за 2017 рік, більш детально зупинилася на витадках і надходженнях.

           Вершняк Вікторія Миколаївна повідомила, що задоволена роботою громади, бачить позитивні зміни і тенденцію до подальшого розвитку. Також розповіла про діяльність райдержадміністрації в умовах проведення децентралізації та проведення реформ. Пообіцяла всебічну підтримку і методичну допомогу.

           Медвідь Анатолій Миколайович в своєму виступі більше уваги приділив комунальній сфері, та питанню благоустрою села. Наголосив, що велике значення для громади має те, що було створено комунальне підприємство «Господар» та постійно проводиться його забезпечення новою технікою, яка вкрай необхідна для роботи.

         Представники ПП «Агропрогрес» прозвітували про благодійну допомогу, яку надано Мринській громаді протягом 2017 року. Розповіли про діяльність організації на території села Мрин та пообіцяли, що в 2018 році у тісній співпраці з місцевим самоврядуванням, долучиться до вирішення найбільш важливих питань розвитку громади.

          Варшавський Савелій Якович більш детально зупинився на проблемах охорони здоров’я, нововведеннях та перспективах розвитку медицини на селі в 2018 році. Також як депутат місцевої ради він прозвітував про діяльність депутатського корпусу.  

       Дільничим інспектором Носівського відділення поліції Віриченко Ярославом Миколайовичем озвучено звіт про стан злочинності та висвітлено інші питання з компетенції  правоохоронних органів. Проведено бесіду стосовно протидії шахрайства.

           З метою представництва інтересів громадян пенсійного віку, проведення героїко-патріотичного виховання підростаючого покоління головою первинної ветеранської організації с. Мрин обрано Карпеку Миколу Йосиповича. Жителя села Мрин, шановану людину. 

 Загалом всі звіти прийняті громадою. Ухвалено роботу вважати задовільно.

Виходячи зі звітів доповідачів та питань, які були порушені на загальних зборах громадян села Мрин ухвалено:

  1. Встановити на 2018 рік самооподаткування з по господарського двору в розмірі 50 грн.
  2. Тримати на постійному контролі виконавчого комітету сільської ради питання роботи первинної медицини.
  3. Продовжувати здійснювати всі можливі заходи по соціальному захисту найбільш незахищених категорій громадян (учасники АТО, інваліди та ветерани ВВВ та інші).
  4. Сприяти проведенню заходів по благоустрою (озеленення, попередження самовільного випилювання дерев в громадських місцях).
  5. Вживати заходів, спрямованих на посилення боротьби з факторами, які породжують злочинність.
  6. Сприяти організації планових прийомів громадян села Мрин дільничим інспектором Носівського відділення поліції не рідше одного разу на місяць.
  7. Проводити регулярну профілактичну роботу з питань порушення правопорядку та  дотримання правил пожежної безпеки.
  8. Активізувати роботу органів самоорганізації, зокрема вуличних комітетів.

Виконком Мринської сільської ради