Фото без опису                            Фото без опису

EMBASSY OF THE UNITED STATES KYIV, UKRAINE

 

 

Тренінг  «Розробляємо проект під громадський бюджет. Від ідеї до реалізації» (м.Чернігів)

 

ГО «Асоціація демократичного розвитку» запрошує представників громад тагромадських організацій міст, селищ та ОТГ Чернігівської області, де вже реалізується громадський бюджет або планується його запровадження, до участі в одноденному тренінгу «Розробляємо проект під громадський бюджет. Від ідеї до реалізації», що відбудеться16 лютогоу м. Чернігів.

 

Мета тренінгу –підсилити суть громадського бюджету та залучити якомога більшу кількість мешканців громад до етапу подання проектів під громадський бюджет. А саме, надати учасникамзнання та практичні навички у написанні проектів  та методикупередання цієї інформації в свої громади. Навчити визначати проблему, формулювати мету і завдання проекту та розроблятийого бюджет. А також, ознайомити із порядком подання, критеріями відбору та процесом розгляду проектних пропозицій та надати рекомендації щодо проведення якісної інформаційної кампанії за свій проект.

 

Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі - інструмент прямої демократії та дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, в якому жителіміста (селища, ОТГ)мають можливість брати участь упроцесі ухвалення рішеньз розподілу частини бюджетних коштів на реалізацію їх власних проектів та ідей.

 

Увага! До участі запрошуються активні представникигромад та  громадських організацій міст, селищ та ОТГ Чернігівськоїобласті!

Дата: 16 лютого 2018р

Місце: м. Чернігів, пр-кт Миру, 43, конференц-зала будинку засідань обласної ради (ІІІ поверх)

Для реєстрації просимо заповнити Googleформу за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXhgq1YRfjmHsDpM8IWtIwGBEBf9NKe1EKCrswTOelJe4a6Q/viewform?c=0&w=1

 

Участь у тренінгу безкоштовна. Навчальні матеріали, харчування та проїзд учасників (за наявності квитків) до місця проведення тренінгу забезпечують організатори.

 

За додатковою інформацією Ви можете звернутись до:

Ніколенко-Баєва Анна

demokrat_rozvitok@ukr.net(050) 374-10-14, (067) 416-51-31

 

Тренінг відбудеться в рамках проекту«Запровадження громадського (партиципаторного) бюджету, як механізму прямої демократії та інструменту активізації громад у Чернігівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Вінницькій областях», який ГО«Асоціація демократичного розвитку», реалізує за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.