Нещодавно на порталі ДФС України (hh:sfs:gov.ua) почав працювати «Електронний кабінет» в якому довідку про свої доходи можна отримати у режимі on-line.

Фото без опису

        Особливо це нововведення важливе для осіб, які відповідно до займаної посади повинні провести декларування доходів та електронне декларування за звітний період. Це стосується осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (в т. ч. депутатів!).  Не подання декларації або подання завідомо неправдивих даних карається законом. Кожен суб’єкт декларування несе відповідальність ПЕРСОНАЛЬНО!

         В електронному кабінеті реалізовано можливість сформувати фізичними особами запити про отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків, а також підготувати, заповнити та надіслати  в електронному вигляді до контролюючих органів декларацію про майновий стан і доходи.

         Давайте більш детально зупинимося на отриманні довідки про доходи. Для цього фізичній особі знадобиться : електронний цифровий підпис (ЕЦП); паспорт громадянина України, ІПН (код), електронна адреса, ПК з доступом до мережі Інтернет.

         Розглянемо  покроковий механізм отримання довідки:

         В пошуковій системі переходимо за посиланням sfs:gov.ua  - знаходимо розділ «Електронний кабінет» - через кнопку «ВХІД»  в правому верхньому кутку за допомогою ЕЦП заходимо в Електронний кабінет – зліва обираємо розділ «Заяви, запити для отримання інформації» - пункт 4  «Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО ….. » - заповнюємо Запит (вносимо дані в пусті поля) – натискаємо кнопку «Підписати та надіслати» (в верхній частині екрану над формою Запиту) – за допомогою ЕЦП підписуємо запит.

          Запит надіслано. Чекаємо близько 30 хв. І в розділі «Вхідні/вихідні документи» переглядаємо відповідь на запит, який можна роздрукувати.

          Якщо бути уважним і слідувати інструкції – це досить простий і швидкий спосіб отримати інформацію про свої доходи за вказаний період.

          І ще, не забувайте, що строк дії вашого ЕЦП частіше всього 1 (один) календарний рік! Будьте уважні і подбайте про його пере випуск завчасно!!!

Виконком Мринської сільської ради